Zo maak je je huid lente-proof

mei 1 2020

Kou, wind, regen… de winter is geen fijn seizoen voor je huid. Niet zo vreemd dat je huid aan het begin van de lente droger is dan normaal. Nu de temperaturen oplopen, is het tijd om daar verandering in te brengen. Een gladde, goed gehydrateerde huid is wat we willen. Hoe en met welke producten je dat bereikt? Ik vertel het je graag! 

Glad en fris

Is aan jouw huid de winter nog af te lezen? Omdat je huid droog, grof en grauw is? Dan is er werk aan de winkel. Met dode huidcellen en schilfertjes maak je korte metten door je huid aan het begin van de lente te trakteren op een grondige peeling. Door de huid te scrubben, verwijder je de bovenste huidlaag, waardoor een gezond, glad, nieuw velletje tevoorschijn komt. Gebruik een peeling in de lente zeker eens per week, om je stralende huid te behouden.

Intensieve bescherming & hydratatie

Een gladde huid zonder dode huidcellen neemt de werkzame stoffen uit crèmes, serums en maskers beter op. De perfecte timing om een masker te nemen is direct na je peeling. En laat je after-winter-huidje daar nou zo’n behoefte aan hebben.

Lichte serums en moisturizers

Nu het buiten warmer wordt en je huid andere behoeften ontwikkelt, is het tijd om over te stappen op lichtere serums en crèmes. Grote kans dat je huid geen baat meer heeft bij de intens voedende crème die je gedurende het winterseizoen gebruikte. Geef je huid liever lichtere hydratatie.

Must-have: SPF

Ben je veel in de buitenlucht? Vergeet dan je SPF niet. Een goede beschermingsfactor is ieder seizoen onmisbaar – zélfs in de winter wanneer de zon zich amper laat zien – maar vooral in de lente heel welkom. De lentezon is nog niet heel warm, maar op veel dagen wel volop aanwezig. En laat dat nou zo verraderlijk zijn. De CC bevatten naast een subtiel bruin tintje ook een beschermingsfactor; Zo start je de dag direct mooi én beschermd!

De juiste routine

Een goede huidverzorgingsroutine in de overgang van winter naar lente zou er zo uit kunnen zien:

  • Twee keer per dag reinigen met een milde cleanser. Kies hiervoor een reiniger die bij je huidtype past: een milk, lotion of foam en sluit af met een toner.
  • Peeling/scrub, één tot twee keer per week.
  • Hydraterend /beschermend masker, één keer per week.
  • Licht serum, gevolgd door een hydraterende moisturizer.
  • Gebruik elke dag een SPF om je mooie huidje te beschermen!